Česnako galia: užtikrina ilgesnį ir laimingesnį gyvenimą

Česnako galia: užtikrina ilgesnį ir laimingesnį gyvenimą

Ne paslaptis, koks yra vienas didžiausių žmonijos norų – mėgautis kuo ilgesniu ir kuo laimingesniu gyvenimu. Tačiau tai bus įmanoma tik tuo atveju, jei būsime puikios sveikatos, gerai jausimės. Na, o, siekiant šio tikslo, galima pasitelkti ir įvairias priemones. Viena iš jų yra puikiai kiekvienam lietuviui pažįstamas česnakas. Pasirodo, ši daržovė tikrai gali tapti raktu į ilgą ir kokybišką gyvenimą. Tad pats metas sužinoti, kuo šis augalas gali būti naudingas mūsų sveikatai ir savijautai.

  • Ne paslaptis, kad širdies ir kraujagyslių ligos yra viena dažniausių mirties priežasčių. Siekdami sumažinti riziką susirgti šiomis ligomis, vartokite kuo daugiau česnako. Jis mažina kraujospūdį, cholesterolio kiekį bei stiprina širdį.
  • Vėžys – dar viena šio amžiaus rykščių ir viena dažniausių mirtingumo priežasčių. Gera žinia ta, kad česnakas mažina tikimybę susirgti šia klastinga liga.

cesnakas

  • Jei norime išlikti jauni, sveiki, žvalūs bei energingi, tokiu atveju labai svarbu, kad organizmas nebūtų užterštas. Organizmo švarą palaikyti padės ši daržovė: ji šalina toksinus ir naikina įvairias bakterijas.
  • Dar viena opi problema – diabetas. Paskutiniųjų metų tendencijos rodo, kad ši liga ypač dažnai diagnozuojama vyresnio amžiaus žmonėms (net ketvirtadalis vyresnių nei 60 metų amžiaus žmonių, serga šia liga). Nė nereikia ir sakyti, kad ši liga ženkliai pablogina gyvenimo kokybę, tad būtina dėti visas pastangas, kad pavyktų jos išvengti. Ieškote paprastų būdų, kaip tai padaryti? Tiesiog kuo dažniau vartokite česnako.
  • Ilgu, sveiku ir kokybišku gyvenimu galima džiaugtis tik tuo atveju, jei pavyksta išvengti įvairių ligų. O, kad tai taptų realybe, reikia aprūpinti organizmą įvairiomis medžiagomis. Šuo atveju česnakas taip pat puikiai tinka, kadangi jame gausu magnio, silicio, sieros, azoto, natrio, kalio, vitaminų C, D ir B.
  • Alzheimerio liga – vienas liūdniausių ir, deja, vienas populiariausių senatvės scenarijų. Taigi, svarbu dėti visas pastangas, kad sumažintumėte šios ligos tikimybę. Tai padaryti galima įvairiais būdais, vienas iš jų – tam tikrų produktų vartojimas. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad žmonės, kurie kasdien suvartoja bent po skiltelę česnako, sumažina tikimybę susirgti Alzheimeriu.
  • Išsaugoti puikią išvaizdą, bėgant metams, darosi vis sunkiau. Viena ryškiausių problemų, su kuria susiduria vyresnio amžiaus žmonės, yra plaukų slinkimas. Tačiau sumažinti šios problemos mąstą galima labai paprastai – tiesiog kasdien vartojant česnaką.

cesnako

  • Nuolatinė nervinė įtampa ir jos padariniai nei iš tolo neprimena kokybiško gyvenimo. Reikia pastebėti, kad labai didelė dalis šiuolaikinių žmonių į kovą su nervine įtampa bei stresu, pasitelkia nenatūralius preparatus. Nors pastarieji gali padėti, nesunku pastebėti, jog tuo pat metu daro ir neigiamą poveikį organizmui. O ar galime kovai su nervine įtampa rinktis natūralias priemones? Taip, ir česnakas yra viena iš jų.
  • Savaime suprantama, būtų puiku ne tik ilgai gyventi, bet ir jaunatviškai atrodyti. Jei norite atrodyti jauniau, česnakas šiuo atveju taip pat yra labai naudingas, kadangi jame gausu antioksidanto seleno.
  • Ne paslaptis ir tai, kad antsvorio turintys žmonės gyvena šiek tiek trumpiau. Būtent todėl, reikėtų skirti ypatingą dėmesį jo kontrolei. Tai padaryti galima vartojant ir tam tikrus maisto produktus, o česnakas yra viena iš jų.

  • Ko gero, jau daugybę kartų girdėjote apie tai, kad siekiant išlikti jauniems ir žvaliems,yra būtina daug sportuoti arba bent jau būti fiziškai aktyviems. Vis dėlto, ne paslaptis, kad šios veiklos daugybė žmonių stengiasi išvengti, nes… tingi tai daryti. Tačiau česnakas yra puikus pasirinkimas net ir šiuo atveju: mokslinių tyrimų išvados teigia, kad žmonės, kurie kasdien vartoja česnaką, jaučiasi kur kas energingesni, žvalesni, tad sportas ar bet koks kitas fizinis krūvis jiems yra malonumas.

Akivaizdu, kad česnakas iš tiesų yra labai naudingas mūsų sveikatai bei puikiai savijautai, o tai yra svarbi ilgo ir kokybiško gyvenimo sąlyga. Tad nieko keista, kodėl šios daržovės yra dedama į įvairius medicininius preparatus. Tačiau nelaukime, kol nepalankiai susiklosčiusios aplinkybės privers juos pasirinkti – verčiau patys naudokime šią daržovę ir stiprinkime savo sveikatą.

Naudokime maltą česnaką, smulkias ir stambias jo granules ar česnako skilteles – gardinkime jomis mėsą, vištieną, salotas, padažus, sriubas, troškinius, užkandžius ir nesaldžius kepinius.

Natūralu
AKCIJA !