Kepti vištienos sparneliai
Reikia greitos vakarienės? Netrukus atvyks svečiai ir nežinote ką pagaminti? Tuomet siūlau greitai ir skaniai iškepti šiuos vištienos sparnelius su padažu.
Jums reikės:
2 kg vištienos sparnelių (arba sparnelių vidurinės dalys)
Druskos
Pipirų
Padažui:
4 v. šk. pomidorų padažo
4 v. šk. sojos padažo
4 v. šk. aliejaus
4 v. šk. balzaminio acto
2 v. šk. medaus
2 – 3 skiltelės česnako (arba česnako granulių)
Gaminimo eiga:
- Vištieną nuplauname, nusausiname (kad kuo mažiau būtų vandens kepimo skardoje), apibarstome druska ir pipirais. Jei turime laiko galima palikti keliom valandom arba kepame iš karto. Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 45 min.
- Paruošiame padažą. Visus ingredientus sumaišome.
- Ant iškeptų sparnelių pilame padažą, lengvai sumaišome, kad visa vištiena būtų padaže ir dar apie 15 min pakepame, kol gražiai apskrus.
Patarimai:
- Skanūs ne tik karšti, bet ir atvėsę.
- Tinka įdėti į vaikų maisto dėžutes, nešantis į mokyklą. Nes vaikai juos labai mėgsta!
- Nepamainomas ir sotus užkandis, susirinkus būriui svečių.
Skanaus,
Inga