Pyragas su karamele, obuoliais ir mėlynėmis

Pyragas su karamele

Pyragas su karamele, obuoliais ir mėlynėmis

Atėjusi vasara dovanoja daugybę uogų, kuriomis juk taip skanu pagardinti desertus!

Kadangi šaldiklyje dar turėjau šaldytų mėlynių, o šaldytuve bei lentynose visuomet turiu pagrindinių produktų, pabandžiau greitai „sukonstruoti“ pyragą ir mano manymu, gavosi tikrai neblogas rezultatas!

Pyragas su karamele – Jums reikės:

Karamelei:

200 g grietinės
150 g rudojo cukraus

Įdarui:

100 – 200 g mėlynių
3 dideli obuoliai

Tešlai:

200 g sviesto
350 g miltų
2 v. šk. grietinės
2 kiaušiniai
50 g rudojo cukraus
Druskos žiupsnelis
100 g smulkintų žemės riešutų
Cinamono
Vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

  • Gaminame karamelę: grietinę ir rudąjį cukrų ant silpnos kaitros verdame nuolat pamaišant apie 20 min.
  • Gaminame tešlą: šaltą sviestą tarkuojame burokine tarka į miltus, sviestą vis pavoliojant. Gaunasi sviestiniai trupiniai. Tuomet beriame druskos, smulkintus žemės riešutus, cinamoną, rudąjį bei vanilinį cukrų, mušame kiaušinius, dedame grietinę. Viską gerai išmaišome, suminkome į vieną rutulį.
  • Tuomet 1/3 tešlos apviniojame maistine plėvele ir dedame į šaldiklį.
  • Likusia tešla, pirštais gnaibant po gabaliuką, išklojame kepimo formą (prieš tai paklokite kepimo popierių!). Padarome nedidelius kraštelius.

  • Supilame išvirtą karamelę. Supjaustome ant viršaus obuolius ir užberiame mėlynėmis.

  • Traukiame iš šaldiklio tešlą (ji turi būti kieta) ir per burokinę tarką užtarkuojame visą paviršių.
  • Labai tinka dar ir migdolų drožlės, bet deja šį kartą neturėjau. Bet rekomenduoju išbandyti kepti su jomis!
  • Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 40 min, kol gražiai apskrus.

Patarimai:

  1. Tai puikus būdas sunaudoti per žiemą dar nesuvalgytas šaldytas uogas. Tinka ir kitokios.
  2. Jei norisi daugiau saldumo arba vartojate mažiau cukraus, naudokite datules.

 

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB