Medžiotojo receptai: Elniena

Elniena

Medžiotojo receptai: Elniena

Pradedame straipsnių serija iš medžiotojų gyvenimo, pateiksime patikrintus laiko receptus, tai Elnienos kepsnys ir Elnienos troškinys.

Elnienos kepsnys

Jums reikės:

800 g. Elnienos filė
80 g. lašinių su raumeniu arba  šoninės
2  rūgštus obuoliai
2 šaukštai bruknių uogienės
„Medžiotojo svajonė“ prieskoniai žvėrienai

Gaminimas

Visų pirma reikia paruošti elnienos filė, tam panaudosime mūsų turimus prieskonius medžiotojo Svajonė, jais ištriname elnienos filė ir pamarinuojame mažiausiai pora valandų. Išmarinuota elnienos filė supjaustome riekėmis, kadangi prieskoniai su kuriais marinavome yra be druskos dabar galime pagal skoni pasūdyti ir jei mėgstate aštriau, dar užberti pagal skoni juodųjų pipirų. Paruoštus gabaliukus dedame ant folijos lapo. Va dabar pravers mūsų rūgštus obuoliai, juos nulupame ir uždedame pora skiltelių ant mėsos tai pat uždedame pora sviesto gabalėlių, sandariai suvynioti ir kepti karštoje orkaitėje apie pusę valandos. Iškepusia elnieną išvynioti ir ant kiekvieno gabalo uždėti po keletą apkeptų lašinukų arba šoninės ir po šaukšteli bruknių uogienės. Geriausia tinka valgyti su virtais ryžiais.

 

Elnienos troškinys

Jums reikės:

400 g elnio kumpio arba nugarinės,
100 ml raudonojo sauso vyno,
1 – 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
1 stiklinė stipraus jautienos sultinio,
50 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės,
1 nedidelis svogūnas,
1 nedidelė morka,
15g vyšnių uogienės,
miltų,
„Medžiotojo svajonė“ prieskoniai žvėrienai
maltų juodųjų pipirų
druskos.

Gaminimas

Mėsą supjaustykite didesniais gabaliukais, įtrinkite prieskoniais, supilkite vyną, 1 šaukštą aliejaus ir mėsą sumaišykite su skysčiu, marinuokite 1-2 paras.
Gabaliukus apvoliokite miltuose ir apkepkite įkaitintame aliejuje (1 valg. š.). Išėmę mėsą, sudėkite smulkiai supjaustytą šoninę, morką su svogūnu ir pakepkite 5 minutes, supilkite sultinį, marinatą, uogienę ir dar pavirkite 2-3 minutes.
Sudėkite mėsą, pabarstykite druska bei pipirais ir troškinkite ant silpnos ugnies 1,5 -2 valandas.
Garnyrui tiks burokėliai, įvairios keptos daržovės.