Šaltibarsčiai

Šaltibarsčiai

Šaltibarsčiai

Švenčiant Lietuvos valstybines šventes visada norisi kažko lietuviško ir savo. O jei tai dar pavasaris – pirma mintis, kuri ateina į galvą – ŠALTIBARŠČIAI!

Jums reikės:

1 l kefyto|
500 g marinuotų burokėlių
2 – 3 agurkai
Svogūnų laiškų
Krapų
Druskos

Gaminimo eiga:

  1. Supjaustome svogūnų laiškus, krapus, agurkus. Apibarstome druska ir leidžiame kelias minutes pastovėti. Taip išsiskirs daugiau skonio ir kvapo.
  2. Daržoves užpilam kefyru ir sudedame marinuotus burokėlius.
  3. Jei turime laiko, bent pusvalandžiui indą su šaltibarščiais įdedame į šaldytuvą.

Patarimai:

  1. Galite įdėti virtą kiaušinį.
  2. Jei mėgstate riebiau, paskaninkite šaltibarščius grietine.
  3. Jei mėgstate švelnesnio skonio šaltibarščius, naudokite virtus burokėlius, o ne marinuotus.
  4. Nepamirškite išsivirti ar išsikepti bulvių 😊

 

Skanaus,

Inga

Mus rasite FB