Receptai: Žvėrienos kepenys (trumpi receptai)
Troškintos kepenys
Jums reikės:
500g kepenų (stirnos, elnio, briedžio)
65 g lašinių
2 svogūnai
250g vandens
250g grietinės
1,5 šaukštelio krakmolo
Apelsinas
Obuolys
Druskos
Gamyba
Mažais gabaliukais supjaustytus lašinius paspirginti, sudėti kepenis, svogūnus, svogūnus, apelsino kubelius ir truputi pakepinti.
Vėliau pasūdyti ir skysti sutirštinti grietinę sumaišius su krakmolu.
O jeigu norite šiek tiek daugiau įdomesnio skonio galima grietine pakeisti raudonu arba baltu vynu.
Troškintos elnio kepenys
Jums reikės:
Elnio kepenys
100g sviesto
Vienas svogūnas
Šaukštas miltų
Stiklinio jautienos sultinio
Kvapieji pipirai
Šaukštas acto
Šaukštelis cukraus
Šaukštas garstyčių
Druskos
Gamyba
Nuplautas kepenys supjaustyti didokais gabalais ir apkepti svieste kartu su susmulkintais svogūnais.
Kai kepenys suminkštės, pabarstyti miltais, užpilti sultiniu, sudėti prieskonius, actą, cukrų ir troškinti.
Galima įdėti garstyčių pagal skonį.
Baigiant troškinti, pasūdyti. Patiekalą galima standartiškai pateiktu su bulvėmis ir salotomis pagal skonį.
Kepta kepenų pasta
Jums reikės:
500g elnio kepenų (galima ir stirnos arba briedžio)
Vienas svogūnas
Šaukštas garstyčių
2 kiaušiniai
50-100 g sviesto
Druskos ir pipirų pagal skonį
Gamyba
Kepenys (žalias) sumalti, pridėti kapotų svogūnų, garstyčių, druskos, pipirų, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
Į mažą keptuvę (su dangčiu) sudėti paruoštą masę ir kepti kol pagels.
Tiekti užtepą ant galima ant mažos paskrudinto baltos duonos riekučių.
Keptos elnio kepenys
Jums reiks:
Kepenys
2 kiaušiniai
150g maltų džiūvėsių
Stiklinė aliejaus
Pipirų ir druskos pagal skonį
Gamyba:
Kepenys valanda mirkyti vandenyje. Vėliau išimti iš vandens ir išpajusčius plėves, supjaustyti gabalais.
Šiek tiek pamušus, pasūdyti, pabarstyti pagal skonį pipirų ir pavartant kepti.
Galima pavolioti plaktuose kiaušiniuose su džiūvėsėliais ir tuomet kepti.
Troškintos stirnos kepenys
Jums reikės:
Stirnos kepenys
Stiklinė pieno
100g. lašinių
Juodieji pipirai
Kvapnieji pipirai
Mairūnas
100g. Sviesto
1 svogūnas
Žiupsnelis mairūno
Stiklinė mėsos sultinio
Šaukštas miltų
Citrina
Puse stiklinės raudonojo vyno
Druskos pagal skonį
Gamyba:
Kepenis 2 val. laikyti piene, paskui nupjaustyti plėves, prismaigstyti lašinių ir pabarstyti pipirais.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti smulkiai supjaustyti svogūnus pridėjus juodųjų bei kvapniųjų pipirų ir mairūno.
Įdėti kepenis ir uždengus apie 1 val. troškinti, palaistant sultiniu.
Ištroškintas kepenis išimti, supjaustyti griežinėliais.
Į padažą supilti pusę stiklinės karšto vandens, vyną bei citrinos sultis ir sutirštinti su miltais.
Baigiant virti, sudėti kepenys ir dar keletą minučių troškinti.
Ištroškintas kepenis sudėti į didelę gilia lėkšte ir užpilti iškoštu padažu.
Keptos stirnos kepenys vyno padaže
Jums riekės:
Stirnos kepenys
4-6 šaukštai sviesto
2 svogūnai
2 šaukštai miltų
200g raudonojo vyno
Grybai
Druska
Pipirai
Citrinos sultys
Gamyba:
Sviestą ištirpinti ir jame apkepti smulkiai supjaustytą svogūną.
Po to sudėti griežinėliais supjaustytas kepenis, kartu trumpai pakepinti ir padėti šiltai.
Nugarintame skystyje, kuriame kepė kepsnys, pakepinti miltus, supilti vyną ir sudėti smulkiai supjaustytus grybus.
Viską gerai pavirinti, pagardinti prieskoniais ir citrinų sultimis,
Tada sudėti kepenis ir kartu pakaitinti.
Kepenis paduoti su užpiltu padažu.
Troškintos šerno kepenys
Jums reikės:
Šerno kepenys
50g. lašinių
100g sviesto
Svogūnas
Lauro lapai
Cukrus
Stiklinė raudonojo vyno
Acto
Druskos
Pipirų
Gamyba:
Kepenis, nupjausčius plėves, prismaigstyti lašinių ir pakepinti riebaluose.
Po to įpilti truputi vandens, sudėti supjaustytą svogūną ir lauro lapus.
Pasūdyti ir įbėrus pipirų, troškinti.
Įberti truputi cukraus, įlašinti kelis lašus acto, vyno ir dar patroškinti.
Šerno kepenų šiaudeliai
Jums reikės:
250g šerno kepenų
svogūnas
šaukštas sviesto
3 šaukštai pieno,
100g. grybų sriubos
Pievagrybių
Druskos
Pipirų
Čiobrelių
Gamyba
Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais ir pakepinti svieste.
Po to gerai nuplautas, be plėvių kepenis supjaustyti piršto storumo šiaudeliais, įdėti į svogūnus ir 4-5 min kartu pakepti.
Tada supilti grybų sriubą, pieną, įberti truputi pipirų ir maišant užvirinti.
Pasūdyti, pabarstyti čiobreliais.
Kepenų šiaudelius sudėti į lėkštę ir su virtais ryžiais bei nuostabiu grybų padažų patiekti.
Bus tęsinys…