Nepamirškite išvalyti inkstų

sveikos

Nepamirškite išvalyti inkstų: padės vaistažolių arbatos ir pakeista mityba, po to užplūs energija

Žmonės, nusprendę, kad jiems reikia išsivalyti organizmą, dažniausiai galvoja tik apie žarnyną ar kepenis, tačiau lygiai taip pat svarbu užtikrinti, kad jūsų inkstai būtų švarūs ir veiktų visu pajėgumu, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ teigia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Švarūs inkstai, anot jo, padidins energiją ir kartu išgydys antinksčius.

burokas

Ypač dėmesį turėtų atkreipti tie, kurie serga šlapimo takų ar bet kokiomis kitomis infekcijomis, taip pat žmonės, negalintys laikyti savyje skysčių. „Mūsų inkstai atsakingi už toksinų išvalymą iš organizmo ir neleidžia susidaryti skysčių pertekliui. Be to, jie gamina hormonus“, – aiškina gydytojas.

Anot jo, pirmoji pagalba norint išvalyti inkstus – vaistažolės. Tam puikiai tinka jau senovėje naudotos dilgėlės, kuriose gausu vitamino C. „Dilgėlės padeda geriau filtruoti susidariusius skysčius. Rekomenduojama gerti po tris dilgėlių arbatos puodelius per dieną, tačiau sergant kai kuriomis ligomis reikėtų būti atsargiems“, – sako A. Unikauskas.

Taip pat norėdami išvalyti inkstus nuo susikaupusių toksinų galite vartoti ir kitas vaistažolių arbatas, pavyzdžiui, varnalėšų šaknų: „Tai yra natūralus diuretikas, padedantis organizmui atsikratyti skysčių pertekliaus, per šlapimą pašalinantis kraujo ir kūno atliekas.“

uogos

Jei nemėgstate dilgėlių, varnalėšų ar apskritai gerti arbatų, tuomet visą dėmesį reikėtų sutelkti į mitybą. Gydytojas A. Unikauskas tikina, kad inkstų veiklą pagerina šie maisto produktai:

– daug antioksidantų turinčios uogos: spanguolės, vyšnios, mėlynės; spanguolės užkerta kelią šlapimo takų infekcijoms,

– salierų sultys, sumaišytos su spanguolių sultimis,

– žali burokėliai, kuriuose esantis azoto oksidas valo kraują ir padeda palaikyti gerą inkstų veiklą,

zaliasis kokteilis

– maistingieji jūros dumbliai, pašalinantys sunkiuosius metalus ir valantys inkstus,

– citrinų sultys, sumaišytos su vandeniu, padeda virškinti, atsikratyti inkstų akmenų, detoksikuoja organizmą,

– špinatai, kuriuose gausu vitamino B ir antioksidantų, valančių organizmą.

Medikas siekiantiems turėti švarius inkstus pateikė 3 dienų mitybos planą, kai galima gerti tik įvairius daržovių kokteilius.

Pusryčių kokteilį sudaro: pusė puodelio vyšnių (arba vyšnių sulčių), mėlynių, spanguolių, kokosų pienas, jūros dumbliai.

salotos

„Pietūs labai panašūs į pusryčius. Tačiau, norėdami pakeisti skonį, galite pridėti kitų produktų. Puikiai tiks šlakelis citrinos sulčių, špinatai ar burokėliai“, – aiškina medikas.

Anot jo, vakare galima gerti tokį patį kokteilį, kokį gėrėte pusryčiams, taip pat leidžiama didelė salotų su vištienos krūtinėle porcija.

„Inkstų valymo programa skamba kaip gera dieta – lengva nebus. Tačiau nepamirškite, kad išvalius inkstus padaugės energijos, kartu išsigydysite antinksčius“, – tikina A. Unikauskas.

Žolininkas apie vaistažolių naudingąsias savybes ir kokiomis ligomis sergant vengti dilgėlių ar varnalėšų šaknų arbatų – laidos įraše.

Parengė Indrė Česnauskaitė.

 

 

Natūralu