Užgavėnės. Nuostabūs blynų receptai

blynai

Užgavėnės. Nuostabūs blynų receptai iš mūsų facebook puslapio

 

#KONKURSAS 🎁Laimėkite prieskonių arba riešutų dovanėlę, kurią galėsite pasirinkti iš turimų mūsų tinklalapyje:…

Posted by UAB Saldukas on 2019 m. vasario 26 d., antradienis

Posted by Pra Daiva on 2019 m. kovo 2 d., šeštadienis

Mieliniai blynai su razinomis ir riešutų kremu 💓


5 g. mielių
1 kiaušinis
1 stiklinė šilto pieno
1 šaukštelis cukraus
Truputis druskos
200g miltų
Aliejaus kepimui
Razinų
Gamyba:
Visus produktus sumaišyti ir padėti šiltai. Kai tešla iškils, kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Skanaus! 😋

Desertiniai čirviniai blynai su riešutais ir šokoladu


Miltai 250 g
Kiaušiniai 2 vnt
Aliejus 50 ml
Cukrus 50 g
Riešutų ir razinų mišinys 1 sauja
Kepimo milteliai 0,5 a/š
Pienas apie 50 ml
Vanilinis cukrus 1 a/š
Šokoladas 50 g
Kiaušinius su cukrumi išplakti kol masė pabals ir padidės 3-4 kartus. Į masę supilti pieną, aliejų, suberti vanilinį cukrų ir viską gerai išplakti.
Į gautą plakinį suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti ir vienalytės grietinės tirštumo masės. Pabaigoje įmaišyti riešutų (jei dideli, juos reikėtų pasmulkinti) ir razinų mišinį. Kepti čirvinėje keptuvėje kol gražiai apskrus. Iškeptus aplaistyti tirpintu šokoladu.

Bulviniai blynai kitaip


Bulvės – 6 vienetai
Kiaušiniai – 1 vienetas
Druska, pipirai, malti lauro lapeliai – po 1 žiupsnelį
Česnakas – 1 skiltelė
Aliejus – 50 ml

Bulves ir česnaką smulkia burokine tarka, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, paskaninti druska, lauro lapeliais ir pipirais. Viską gerai išmaišyti. Kepti čirvinių blynų keptuvėje kol gražiai apskrus (apie 5 min). Patiekti su aštriu padažu (adžika) arba grietine.

Virtų bulvių blynai su varškės įdaru


8 vidutinio dydžio bulvės
2 kiaušiniai
druskos pagal skonį
4-5 v/š miltų
3-4 v/š džiūvėsėlių
Įdarui: 300 g varškės
1 kiaušinis
Druskos, pipirų pagal skonį
Kepimui: aliejaus
Padažui: 1-2 v/š grietinės
50 g sviesto
Druskos ir pipirų pagal skonį
Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir gerai išminkyti tešlą.
Įdarui sumaišyti varškę, kiaušinį ir druską.
Iš bulvių tešlos darytis paplotėlius, įdėti šaukštą varškės įdaro, suformuoti ovalius žemaičių blynus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose. Kepti aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrus.
Padažui pakaitinti grietinę ir sviestą, paskaninti druska bei pipirais.

 

Posted by Ernesta Nor on 2019 m. kovo 4 d., pirmadienis

Blyneliai su varske

200g varskes,
2 kiausiniai,
4 saukstai cukraus,
1 saukstelis vanilinio cukraus,
0,5 saukstelio kepimo milreliu,
1 stikline 250 g. kefyro,
miltai.

Posted by Sidona Norienė on 2019 m. kovo 4 d., pirmadienis

Burbuliniai blynai-vafliai

Reikes- 4 kiausiniai,
4 valgomi saukstai cukraus,
1 stikline 250 g. pieno,
0,5 arbatinio saukstelio vanilinio cukraus,
125 g. sviesto islydyto,
0,5 saukstlio kepimo milteliu,
260 g. miltu.

Posted by Antanina Žilinskienė on 2019 m. vasario 27 d., trečiadienis

Mieliniai blynai 💓💓💓


Reikės :
25 gr. šviežių mielių,
3 valgomų šaukštų cukraus,
0,5 litro pieno,
žiupsnelio druskos ir miltų,kad tešla būtų grietinės tirštumo.

Mieles sumaišykite su 1 valgomu šaukštu cukraus, užpilkite šiltu pienu, supilkite paplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomus šaukštus cukraus, viską išmaišykite. Maišant berkite miltus, tešla turi būti grietinės tirštumo. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje kol tešla pakils.Kepkite ant įkaitinto aliejaus dedant po šaukštą paruoštos tešlos. Valgykite su mėgstama uogiene, grietine arba klevų sirupu, skanaus!

Posted by Rimantė Džiugaitė on 2019 m. vasario 26 d., antradienis

Blynai

1 ir 1/4 stiklines miltų
1 kiaušinis
1 ir 1/4 stiklines kefyro arba raugintų pasukų
1/4 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
1/4 stiklines aliejaus
Druskos

Pagal receptą reikia sumaišyti visus skystus produktus tarpusavyje ir visus sausus produktus tarpusavyje. Vėliau sumaišyti juos tarpusavyje ir kepti sausoje įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies.
Patys skaniausi!!! 😊

Posted by Diana Skirtun Krulikovska on 2019 m. vasario 26 d., antradienis

Mieliniai blynai🥞 patinka ne tik vaikams👨‍👩‍👦‍👦 bet ir tėvams 👍💗😍


Ingredientai ➡️
450-500 g miltų
25 g šviežių mielių arba 1 a.š sausų mielių
2 stiklinės pieno arba vandens
1 a.š cukraus
0,5 a.š druskos
2 kiaušiniai
2 v.š aliejaus

Paruošimas ➡️
🔻Mieles ištirpinti šiltame piene arba vandenyje su cukrumi ir druska
🔻Pieną įpilti į miltus ir gerai išmaišyti uždengti plonu rankšluosčiu palikti kol pakils (20–30min)
🔻Į pakilusią tešlą įpilti su šakute plaktus kiaušinius ir aliejų gerai išmaišyti, uždengti plonu rankšluosčiu palikti kol pakils (20–30min)
🔻 Antrą sykį pakilusią tešlą maišyti NEREIKIA‼️🔻Šaukštą mirkome į vandenį, dedame tešlą į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepti iš abiejų pusių

P.S. Cukraus galima berti daugiau, pagal savo skonį. Aš dedu mažai nes visada blynus valgome su pagardais 😋 Šaukštą mirkome į vandenį tam, kad tešla lengvai nuslistu į keptuvę. Tiesa stiklinė mano 250ml 😇

Skanaus 😉#dianosskanestai

Posted by Regina Kochaite on 2019 m. vasario 26 d., antradienis

Miltiniai blynukai su tarkuotu obuoliu

Tešlą užmaišome įprastai, nulupame 1-2 obuolius, sutarkuojame per burokinę tarką, sudedame į tešlą, įberiame truputėlį cinamono ir kepame. Patiekti su natūraliu jogurtu, medumi (žodžiu kas ką mėgsta). Skanaus

 

Jurgita Jurgė Labai mėgstame čirvinius blynus-širdeles 🙂

Receptas labai paprastas-išplaki 2 kaiušinius, įberi cukraus, vanilinio cukraus, miltų ir pienuko. Viską gerai išplakti. Patiekti su mėgstamomis šviežiomis uogomis ir jogurtu, arba uogiene 🙂

Žydrūnas Vaidila Bulvinius blynus

Sutarkuoju bulves(1kg), įdedu porą kiaušinių, pusę stiklinės manų kruopų, žiupsnį druskos, kepu ant aliejaus arba taukų.

Eglutė Sarpaliūtė Blynai su ananasais

Koncervuoti ananasai Miltai kiaušinis,cukrus,cukraus pudra,pienas Tešlai reikia:2 kiaušinius išplaku su cukrumi,pilu pieną.Maišau ir pilu miltus.Kada išsimaišiau tešlą,paiimu ananasą ir “apvolioju”toje tešloje.Dedu į įkaitusią keptuvę.Išėmus iš keptuvės pabarstau cukraus pudra.

Eglutė Sarpaliūtė Blynai su krabais

4 kiaušiniai 200 g olandiško sūrio svogūno krabų lazdelių,aliejaus Sutarkuoju olandišką sūrį.Labai smulkiai supjaustau svogūną.Išplaku kiaušinius ir suberiu sūrį ir svogūną į tuos kiaušinius.Viską sumaišau.Kepu keptuvėje kaip blynelius su aliejumi.Dedu blyną,ant jo krabų lazdelę ir vėl ant viršaus blynelį iš tos pačios masės.Kepu 3 min.,kol užsidės plutelė.Apverčiu.

Vitalija Jociunskaite labai skanus kokosiniai varskeciai

varske 1,500kg,200gr kokosu drozliu ,5 kiausiniai,15 saukstu cukraus,vanilinis cukrus siektiek,gerai ismaisyt ir palikt 2h ar galima parai palikt subrinktu,ir tada padaryt kaip varskecius bet pabarstyt miltu ant stalo.tada kepti ant silnos ugniies.bet neturiunuotraukos.

Ir dar pora nuostabiu nuotraukų:

 

Posted by Pra Daiva on 2019 m. kovo 1 d., penktadienis

Posted by Ausra Balniene on 2019 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Posted by Lina Sipaviciute on 2019 m. vasario 27 d., trečiadienis

Posted by Janina Petroniene on 2019 m. vasario 26 d., antradienis

-18%
Naujiena
-24%
Naujiena
1.132.06
-29%
Naujiena
-21%
Naujiena
-15%
Naujiena
-7%
Naujiena
-24%