Imbierinis meduolinis namelis

Imbierinis meduolinis namelis

Imbierinis meduolinis namelis

Jau kvepia Kalėdomis!

Tik pradėjus maišyti meduolinę tešlą, namai pakvimpa Kalėdomis. O kokios žiemos šventės be meduolių? O jei dar sulipdytas namukas?
Smagu gaminti, skanus valgyti ar puošti stalą. Tikrai verta pabandyti, pakviesti vaikus pabūti mažaisiais statybininkais, sukurti pasaką apie Kalėdinius stebuklus.
Taip pat – tai gali būti ir nuostabi dovana, nešanti šventinį jaukumą ir rankų darbo šilumą.

1. Receptas toks pat, kaip gaminome sausainius. Sutaupysite laiko gamindami vieną tešlą, o išsikepsite ir namuką ir sausainių.

Receptai Gyvenimas Prieskoniai

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

2. Ant popieriaus susibraižome namelio dalis (įvairių namukų detalių trafaretų rasite interneto platybėse, galėsite pasirinkti sau gražiausią).


3. Tik iškočiojus tešlą, pjaustome namelio sienas, stogą, pasirūpiname langeliais bei durimis. Iš likusios tešlos pasidarome dekoracijas (pvz. Kalėdų senelio kopečias), pasigaminame gyvūnelių sausainėlių.
4. Iškeptas detales padedame gerai atvėsti. Geriausia per naktį.
5. Visas namelio dalis lygai apipjaustome, sulyginame kraštelius. Viskas turi būti lygu, dydžiai atitikti.
6. Gaminame glaistą, kuris dar ir suklijuos visas dalis. 1 kiaušinio baltymą išplakame su 250 g cukraus pudros. Jei norime truputį rūgščiau, galima įberti šiek tiek citrinos rūgštelės. Masė turi būti balta ir tvirta.
7. Sienas klijuojame tepant glaistą teptuku, dalis sutvirtiname mediniais dantų krapštukais.
8. Nameliui sutvirtėjus, konditeriniu antgaliu dekorauojame namelį. Jei norime spalvoto namuko, pasispalvinam glaistą arba naudojame jau pagamintus iš tutelių. Pasinerkime į puošybą.
9. Po kurio laiko ištraukiame medinius smeigtukus.
10. Namuką laikome sausoje patalpoje ar spintelės lentynoje iki Kalėdų.

 

Šv. Kalėdos jau pakeliui,
Inga

Mus rasite FB