Trupininis rabarbarų pyragas

Trupininis rabarbarų pyragas

Trupininis rabarbarų pyragas

Rabarbarų sezonas – prasidėjo! Tai trumpo sezono daržovė, todėl norint išbandyti šį pyragą, siūlau nedelsti!

Šis pyragas minkštas, trupininis, kvapnus su rūgštele .

Rabarbarai yra puikus skaidulų, vitaminų K ir C, mangano, kalio bei antioksidantų šaltinis

Saldžiarūgščiais lapkočiais reikia mėgautis pavasarį ir vasarą iki Joninių. Tokiu metu jis turi daugiau citrinos ir obuolių rūgščių. Vasarą stiebuose pradeda kauptis didesni kiekiai oksalo rūgšties.

Jums reikės:

Rabarbarams:

600 g rabarbarų
3 v. šk. Rudo cukraus
1 šaukštelio malto imbiero

Trupiniams:

50 g minkšto sviesto
60 g viso grūdo kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių
50 g rudo cukraus

Pyragui:

200 g minkšto sviesto
150 g cukraus
4 kiaušiniai
100 g viso grūdo kvietinių miltų
100 g migdolų miltų
2 a. šk. Kepimo miltelių
2 šaukštelių malto imbiero
Druskos

Gaminimo eiga:

  • Prieš gaminimą, ištraukti sviestą ir palaikyti kambario temperatūroje kelias valandas, kol liks minkštas.
  • Ruošiam rabarbarus. Tam, kad karamelizuotųsi, reikia juos supjaustyti, sumaišyti su cukrumi bei maltu imbieru ir pakepti oraitėje apie 15- 20 min, 200 l. temperatūroje.

Trupininis rabarbarų pyragas prieš Trupininis rabarbarų pyragas po

  • Gaminame trupinius: minkštą sviestą sumaišome (o geriausiai įtriname pirštais) su avižiniais dribsniais, miltais ir cukrumi. Atidedame.

Trupininis rabarbarų pyragas sausi produktai

  • Gaminame tešlą: minkštą sviestą išsukame plakikliu su cukrumi, kol pabaltuos ir bus purus. Dubenyje sumaišome miltus, maltą imbierą ir kepimo miltelius. Kiaušinius lengvai paplakame ir supilame į sausų ingredientų dubenį, lengvai išmaišome, svarbu nepermaišyti.

Trupininis rabarbarų pyragas tešla

  • Į kepimo popieriumi išklotą skardą pilame pusę tešlos, dedame pusę kiekio rabarbarų ir pusę trupinių. Supilame likusią tešlą, sudedame likusius rabarbarus ir trupinius

Trupininis rabarbarų pyragas formoje

  • Kepame 170°C orkaitėje 1 valandą arba kol iškeps (įkišę medinį pagaliuką į storiausią pyrago vietą ištrauksite jį sausą). Paliekame apie 20 minučių atvėsti, o tada jau valgome vieną ar su ledais, jogurtu, plakta grietinėle ir braškėmis

Patarimai:

  1. Rinkdamiesi rabarbarus atkreipkite dėmesį į lapkočių spalvą ir traškumą – jie turėtų būti ploni, traškūs ir rausvi. Įsigiję stenkitės juos sunaudoti per dvi dienas. Vėliau stiebai suminkštės ir nebus tinkami vartoti.
  2. Šviežius rabarbarus parsinešus namo geriausia suvynioti į drėgną popierinį rankšluostį ar pamerkti. Tuomet šaldytuve jų laikymo terminas prailgėja kelis kartus.
  3. Rabarbarai įvardinamas kaip spanguolių ar kivių pakaitalas. Stiebai dažniausiai naudojami įvairiems desertams gaminti. Lapkočiai – vertingas įdaras įvairiems pyragams, ledams pagardinti, kisieliui, kompotui ar uogienėms virti.

 

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB