Mielinės bandelės su cinamonu

Mielinės bandelės su cinamonu

Mielinės bandelės su cinamonu

Labai geros bandelės! Minkštos, kvepiančios šiluma, padengtos drėgna saldžia cinamonine plutele. Iš šios normos išsikepsite 2 skardas bandelių, kuriomis pavaišinsite būrį draugų.

Tai gana greitas bandelių lipdymo būdas. O juk kartais taip jauku savaitgalio dieną išsikepti ką nors skanaus.

Jums reikės:

Tešlai:

1 kg miltų
0,5 l pieno
150 g sviesto
2 kiaušinių
2 v. šk. cukraus
20 g sausų mielių (arba 40 g šviežių)
Žiupsnis druskos

Įdarui:

250 – 300 g sviesto
300 g cukraus
3 v. šk. cinamono
Vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

  • Pieną pašildykite, bet neužvirkite. Sumeskite gabaliukais pjaustytą sviestą. Palaukime kol sviestas ištirps, o pienas šiek tiek atvės.

SviestasLyditas sviestas

  • Mieles su žiupsneliu cukraus ištrinkime su šlakeliu šilto pieno. Leiskime truputį pastovėti.

Mielės

  • Kiaušinius lengvai paplakame su likusiu cukrumi.

Kiaušinis

  • Miltus geriausia būtų persijoti, kad tešla gautų daugiau oro, tuomet bandelės bus purios ir minkštos. Tuomet į miltus suberiame druską, mieles, kiaušinį ir beveik visą (pasilikite truputį) pravėsusį pieną. Pradžioje maišykite šaukštu, bet kai miltai sugers visą drėgmę, pasiraitokite rankoves ir pradėkite minkyti. Pradžioje tešla bus lipni ir klampi. Reikės dar truputį kantrybės ir minkymo. Jei tešla labai sausa, supilkite likusį pieną. Minkyti reikės apie 15 – 20 min, kol tešla pasidarys elastinga ir nebelips prie rankų.
  • Kai sunkiausia dalis būna padaryta, belieka tešlą gražiai suglostyti, uždengti rankšluosčiu ir šiltai padėti mažiausiai 1 val, kad gražiai pakiltų. Kartais, jei virtuvėje vėsiau reikės ir daugiau laiko. Stebėkite tešlą, ji turi būti gražiai pakilusi, minkšta ir porėta.

Pakilusi tešla

  • Kol tešla kyla, išimkite iš šaldytuvo sviestą (tai padaryti galite ir dar anksčiau). Sviestas turi būti minkštas. Tuomet cukrų, vanilinį cukrų ir cinamoną susimaišome atskirame dubenėlyje.

Cinamonas cukrus

  • Kuomet tešla pakyla, imame pusę jos ir kočiojame stačiakampį. Kai jau jį turime – dosniai tepame sviestą (0,5 turimo kiekio). Pradžioje atrodo, kad jo bus labai daug, bet nesijaudinkite – sviestas šias bandeles padaro tik skanesnes, nes jos nebus riebios arba sausos! Tolygiai beriame cukraus ir cinamono mišinį. Tešlą susukame į vyniotinį, kurį aštriu peiliu supjaustome į bandeles.

Gaminimas

Gaminimas

Formavimas

  • Kepimo formą taip pat ištepame sviestu ir apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Sudedame bandeles. Nedėkite jų viena šalia kitos, nes bandelės dar kartą turės vietos pakilti. Paliekame jas dar pailsėti 15 – 20 min.

Skarda

Išdeliojimas

Apvali skarda

  • Kepame iki 200 l. orkaitėje, apie 20 – 30 min. kol gražiai apskrus.
  • Iškeptas bandeles paliekame truputį atvėsti, o tada imame medinę lentelę ar lėkštę ir jas apverčiame, kad pamatytume blizgančias ir lipnias bandelių apačias. Vat ši dalis yra nepaprastai skani!

Iškepta

Iškeptos bandelės

Patarimai:

  1. Įdarą galite paskaninti aguonomis, razinomis ar uogiene.
  2. Kad bandelės nesudžiūtų, laikykite maišelyje. Dar kelias dienas jos bus labai skanios.

 

Skanaus,

Inga

Mus rasite FB