Pyragas su vištiena

Pyragas su vištiena

Šis pyragas su vištiena skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Tai puikus kepinys tiek namuose, tiek įsidėti į kelionę ar iškylą, gražus – nusinešti į svečius. Patogus valgyti. Įdaro variacijos gali būti pačios įvairiausios arba tai – ką rasite šaldytuve.

Jums reikės:

250 g miltų
100 g šalto sviesto
5 kiaušinių
350 g vištienos
1 rūkyta dešrelė
150 g grietinės
150 g fermentinio sūrio
Džiovintų pomidorų (nebūtinai)
100 g žaliųjų žirnelių (gali būti šaldyti)
100 g kukurūzų (gali būti šaldyti arba konservuoti)
Druskos
1 arbat. šaukštelis cukraus
Juodųjų pipirų
Čiobrelio
Kario
Kumino
Persilado
Vištienos prieskonių

Gaminimo eiga:

  • Sutarkuojame šaltą sviestą, vis pavoliojant jį miltuose. Turi gautis sviestiniai trupiniai.
  • Beriame druską, cukrų, ir žiupsnį čiobrelių (pagal skonį). Ir gerai permaišome.
  • Atskirai inde išplakame 2 kiaušinius su persiladu ir supilame į trupinių tešlą

.

  • Gerai perminkome ir dedame į šaldytuvą kol pasiruošime įdarą. Neišsigąskite, kad tešla gausis gana sausa ir biri.
  • Pasiruošiame vištieną. Tai gali būti vištienos krūtinėlė pabarstyta vištienos prieskoniais ir iškepta. Arba puikiai tiks keptos vištos likučiai ar kitaip paruošta mėsa. Supjaustome ją gabalėliais. Į draugiją įpjaustome rūkytą dešrelę, kuri suteiks sodresnio skonio.
  • Sutarkuojame sūrį. Beriame žirnelius ir kukurūzus. Paskaniname druska, pipirais, kariu bei kuminu (pagal skonį).

  • Išplakame 3 kiaušinius, dedame grietinę, persiladą ir dar kartą permaišome. Kiaušinių plakinį pilame ant vištienos. Sumaišome.
  • Iš šaldytuvo traukiame tešlą. Suberiame į kepimo formą ir lengvai pirštais suformuojame padą su pakeltu kraštu. Tešla bus vis dar biri, bet kepant ji taps vientisa ir sutvirtės.

  • Kepti 10 min., 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tuomet ištraukti ir supilti įdarą. Ir dar kepti apie 40 min., 200 laipsnių temperatūroje.

  • Iškeptas pyragas Jūsų stalui!

 

Skanaus!

Inga

Mus rasite FB