Šokoladinis vazonėlis

Šokoladinis vazonėlis

Šokoladinis vazonėlis

 

Artėjant Motinos dienai, siūlau išbandyti nuostabiai gražų ir skanų desertą – šokoladinis vazonėlis.

Vaizdas – nuostabus! Esu įsitikinusi, kad abejingų neliks ir smaližiai Jums padėkos 🙂

Šis desertas sulauks begalę dėmesio, o pagaminsite gana greitai.

Pagaminsite 6 puodelius.

 

Jums reikės:

  • 5 plytelės pieniško arba juodojo šokolado
  • Kokybiškos kakavos
  • 250 g maskarponės
  • 250 g grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • 0,5 indelio kondensuoto pieno
  • 6 didelės gražios braškės
  • Šokoladinių sausainių
  • 0.5 arbt. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 6 vnt vienkartiniai popieriniai puodeliai

 

Šokoladinis vazonėlis – gaminimo eiga:

  • Pasiruošiame puodelius. Įkerpame šoną ir lipnia juosta iš karto sutvirtiname. Poto bus lengviau nuimti.

  • Garų vonelėje ištirpiname šokoladą ir su šaukšteliu tepame puodelio sieneles. Pirmą sluoksnį ištepus visus puodelius sudedame į šaldytuvą bent 1 valandai.

  • Poto vėl šildome šokoladą ir vėl tepame antrąjį sluoksnį.

  • Rekomenduoju tepti truputį atvėsusį, tam kad antrasis sluoksnis netirpdytų pirmojo sustingusio sluoksnio. Ir vėl dedame į šaldytuvą 30 – 60 min.

  • Pastebėjau, kad juodojo šokolado sluoksnis yra tvirtesnis, nei pieniško.

  • Kol puodeliai stingsta, pasiruošime įdarą. Smulkintuvo pagalba sutriname sausainius.

  • Ruošiame kremą. Viename inde gerai išplakame grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Antrame dubenyje – maskarponę ir kondensuotą pieną. Tuomet į maskarponės kremą lengvai mentele ar šaukštu įmaišome grietinėlę (ne plakti, o lengvai įmaišyti!). Turime puikų kremą, kurį sudedame į konditerinį maišelį.

  • Pasiruošiame braškes. Nuplauname, nusausiname, nupjauname kotelius.
  • Traukiam iš šaldytuvo vazonelius. Jie turi būti gerai sustingę. Atsargiai nuo perkirpto šono, pradedame plėšti puodelį. Beriame kakavą ant kepimo popieriaus ir lengvai juos pavoliojame.

  • Pildome vazonėlio vidų. Spaudžiame kremą, tuomet barstome sluoksnį sausainių ir sodiname braškę. Likusią tuščią vietą užpildome kremu ir vėl užbarstome sausainiais. Ant viršaus „pasodiname“ daigelį, kad ir tą patį braškės kotelį.

  • Puodelius dedame į šaldytuvą ir laukiame smaližiautojų!

Patarimai:

Sausainius, kremą galite naudoti kokį tik norite. Galima įdėti guminukų, riešutų, razinų ar kt džiovintų vaisių. Labai gražiai atrodo apibarstyti puodeliai smulkintomis pistacijomis.

 

Skanaus!
Inga

Sekite mus FB