Žalia sriuba

Žalia sriuba

Žalia sriuba

Žalia sriuba. Siūlau pasigaminti “Žalią sriubą”, kurios spalva tokia graži, kaip pats pavasaris. Sriuba maistinga, gausi vitaminų bei švelni skoniu. O kas man dar labai patinka, kad trintose sriubose galima “paslėpti” daugybę daržovių, kurias vaikai nelabai mėgsta.
Patiekalas pagaminamas labai greitai.

Jums reikės:

3-4 bulvės
1 morka
1 svogūnas
Brokolis (kelios šakelės)
1 l sultinio
Druskos
Juodųjų pipirų žirneliai
Lauro lapas
Saulėgrąžų branduoliai
Moliūgų sėklos

 

Žalia sriuba. Gaminimo eiga:

  1. Bulves, morkas supjaustome didesniais gabalėliais, paskaniname druska, beriame kelis juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapelį ir verdame sultinyje. Aš naudojau naminį vištienos sultinį, bet kuo puikiausiai tiktų ir kitoks. Jei neturite naminio, galite naudoti sultinio kubelį.
  2. Svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną. Sudedame į puodą.
  3. Kai daržovės yra beveik išvirusios, dedame brokolį. Virkite neilgai 3-5 min.
  4. Kol sriuba baiginėja virti, pasiruoškite sėklas. Saulėgrąžas ir moliūgų branduolius lengvai pakepiname sausoje keptuvėje.
  5. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos glotnios masės.
  6. Sriubą gardiname kepintomis sėklomis.

Žalia sriuba

Patarimai:

  1. Į “Žalią sriubą” kuo puikiausiai tiktų ir šaldyti žirneliai.
  2. Galite sriubą pagardinti ne tik sėklomis, bet ir tarkuotu kietuoju sūriu.
  3. Pasiruoškite skrudintų skrebučių.

 

Skanaus!
Inga

Saldukas Facebook’e