Receptas: Gaivios salotos su vištiena

Gaivios salotos

Gaivios salotos su vištiena

Gaivios salotos – Jums reikės:

Lapinės salotos
Ridikėliai
Saldžioji paprika – spalva ir forma nesvarbi 🙂
Cukinijos
Pomidorai, geriausia tinka mažesni
Špinatai
Aisbergo salota
Alyvuogių aliejaus arba Jūsų mėgstamas užpilas
Prieskoniai – šiuo atvejus naudosime Provanso žolelių mišinį

Salotų ingridientai

Salotų paruošimas

Kaip visada prieš pradedant dirbti su salotomis reikia jas gerai nuplauti ir nusausinti ( tiesiog palikti, kad nuvarvėtų 🙂 ).
Kaip pastebėjote, produktų sąraše nenurodžiau kokio kiekio reikia, o gi todėl, kad mūsų produktai yra skirtingi ir viskas priklauso kaip mėgstate salotas 🙂

Vištienos paruošimas

Vištienos krutinėlės paruošimas yra labai paprastas.
Visų pirma nuplauname vištieną, tada gabaliukus kuriuos naudosime salotose papjaustome smulkiau ir aišku, galima pasilikti gražius kepsnelius, kurie puikiai tiks prie mūsų gaivių salotų.
Marinavimas –  apibarstome vištieną Rojaus paukštes prieskoniais ir įdedame pagal skonį druskos, nes patys prieskoniai yra be druskos, ir dar pagal skonį juodųjų pipirų.
Viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti šiltai apie 30-60 min , šaltai laikant galima marinuoti apie 12-24 h, jeigu planuojate kitai dienai.
Ir paskutinis etapas, tai kepimas –  vištienos krūtinėle labai greitai kepa, todėl ilgai laukti nereiks.

Vištiena salotoms

Gaivios salotos su vištiena – pjaustymas – maišymas

Ką čia pribursi, juk salotos, viska supjaustom pagal skonį ir norą, patarčiau per smulkiai nepjaustyti, kad daržovės ir salotos išlaikytų savo tekstūrą ir savo gaivų skonį.
Išdėlioti ar maišyti, čia irgi susiduria dvi stovyklos, kai kurie mėgsta sudėti salotas sluoksniais, kaip pataluose, kiti tiesiog viską išmaišo. Vienas būdas turi privalumą – tai maišymas, nes taip mūsų užpilas ir prieskoniai išsimaišo tolygiai, bet taip rizikuojat sutraiškyti salotas ir visos gardžios sultys atsiras dugne, todėl maišykite atsargiai 🙂
Ir žinoma paskutinis akcentas tai prieskoniai ir užpilai, šiuo atveju naudojame Provanso žolelių mišinį ir šalto spaudimo alyvuogių aliejų, bet galite neapsiriboti ir naudoti tiek kanapių aliejų ar baziliko aliejų, ar net įvairius balzamiko padažus.

Receptas pagal Stasę