Esate smaližiai? Šie konditeriniai prieskoniai būtini Jums

konditeriniai prieskoniai

Esate smaližiai? Šie konditeriniai prieskoniai būtinai turi atsirasti jūsų namų virtuvėje

Klysta tie, kurie galvoja, kad saldumynus mėgsta tik vaikai – ypač didelį gerbėjų būrį galime rasti ir tarp suaugusiųjų. Vis dėlto, kur kas sveikesni ir naudingesni yra tie skanumynai, kuriuos pasigaminame patys. Tačiau, kad galėtumėte mėgautis naminiais desertais bei kepiniais, būtina turėti įvairių konditerinių prieskonių, kurie suteiks saldumo, gardumo, skonių įvairovės. Taigi, šį kartą aptarsime, kokie konditeriniai prieskoniai verti būti Jūsų virtuvėje, kuo jie naudingi mūsų sveikatai ir kokiais atvejais tinka juos naudoti.

Kakavos milteliai

Pasiilgote šokolado aromato bei skonio savo namuose? Pasigaminkite desertų su kakava – ji tiks kepant pyragus, tortus, sausainius, ruošiant karštus gėrimus, kremus, putėsius, pudingus. Juo labiau, kad kakava yra mūsų sveikatai palankus pasirinkimas: suteikia energijos; padeda susikaupti; tinka dirbantiems įtemptą protinį bei sunkų fizinį darbą; gerina nuotaiką ir netgi padeda deginti riebalus. Vis dėlto, tuo pat metu verta pastebėti, kad kakava yra ir vienas iš tų produktų, kuriuo nevertėtų piktnaudžiauti – per parą suvartojamo kiekio svoris neturėtų viršyti 30 g.

konditeriniai prieskoniai

Linų sėmenys

Pageidaujate savo sveikatai kuo draugiškesnių desertų bei kepinių? Tokiu atveju būtinai juos praturtinkite linų sėmenimis – jose esančios medžiagos gerina širdies veiklą bei atmintį; stiprina imunitetą; pradeda palaikyti sveiką odos bei plaukų būklę. Tinka gardinti putėsius, pudingus, jogurtus, įvairius kepinius.

Kokosų drožlės

Jei jūsų namų virtuvėje nėra kokosų drožlių, galite būti tikri – prarandate galimybę mėgautis puikaus skonio desertais bei papildyti organizmą naudingomis medžiagomis.  Kokosas teigiamai veikia širdies veiklą; drėkina, vėsina bei valo organizmą, skatina medžiagų apykaitą, lėtina senėjimo procesus; suteikia sotumą jausmą. Na, o gaminamų desertų, kuriuos galite gardinti kokoso drožlėmis, pasirinkimas yra labai didelis: tai – sausainiai, pyragai, tortai, ledai, kremai, putėsiai, pudingai, jogurtai, kokteiliai ir t.t. Tik, nepamirškite ir dar vienos detalės: kokosas – labai kaloringas (100 g – daugiau nei 360 kcal), tad juo pagardintais desertais nereikėtų piktnaudžiauti.

Žagrenis

Vis dėlto, jei visi saldumynai būtų vien tik saldūs,  netruktume susidurti su skania… nuobodybe, juk kartais taip noris gaivaus rūgštumo,  leidžiančio pajusti tikrąją skonių įvairovę. Taigi, jei savo ruošiamiems desertams norite suteikti gaivos ir citrinos natų, naudokite žagrenį.

Aguonos

Ypač mažuose aguonų grūdeliuose slypi labai didelė galia, kuri, tinkamai išnaudota, suteiks daug naudos jūsų organizmui. Sakoma, kad aguonose susijungia du ypač svarbūs elementai – vanduo ir žemė, tad, galbūt, tai ir yra viena iš priežasčių, kodėl jos tokios vertingos. Aguonos normalizuoja kraujospūdį, mažina migrenos sukeliamus skausmus, malšina skausmą, kosulį, ramina, tinka žmonėms, kuriuos vargina nemiga. Na, o dar viena gera žinia yra ta, kad šis komponentas tinka įvairių desertų – tortų, pyragų, sausainių, įdarų, kremų, pudingų, putėsių skaninimui.

Džiovinti obuoliai

Tai – dar vienas komponentas, kuris taip pat vertas būti jūsų namų virtuvėje ir, žinoma, suteiks daug spalvų gaminamiems desertams. Juose yra daug natūralaus cukraus, tad gali tapti puikiu saldainių pakaitalu. Taip pat daug vitamino C, tad stiprinamas imunitetas bei atitolinami senėjimo procesai;  gausu ir ląstelienos, todėl  turi teigiamos įtakos virškinimo procesams. Šis komponentas praturtins jūsų verdamus kisielius, kompotus, arbatas; kepamus sausainius, pyragus, bandeles.

Migdolai

Jei norite gaminamiems desertams suteikti prabangos, būtinai paskaninkite juos migdolais. Šie riešutai ne tik suteiks traškumo, subtilumo, bet ir yra ypač naudingi žmogaus sveikatai: vitaminas E padeda palaikyti puikią odos, plaukų bei nagų būklę; vitaminas A – išlaikyti gerą regėjimą, taip pat gausu mikroelementų. Tad skaninkite migdolais sausainius, pyragus, kremus, tortus, bandeles.

Jūsų namų virtuvėje galima rasti išvardintų komponentų? Tuomet puiku – bet kada panorėję, pasigaminsite skanių ir sveikų desertų sau ir savo šeimos nariams. Skanaus!

 

 

konditeriniai prieskoniai