Išgėrėte puodelį kavos? Sumaniai panaudokite jos tirščius

kavos

Išgėrėte puodelį kavos? Sumaniai panaudokite jos tirščius

Būtų galima išvardinti ne vieną dešimtį priežasčių, kodėl kasdien vertėtų išgerti 1 – 2 puodelius kokybiškos kavos: ji ne tik skonio receptorius pažadina, bet ir padeda susikaupti, išlaikyti dėmesį, gerina atmintį, suteikia žvalumo, energijos, jaunina ir t.t. Vistik reikėtų pastebėti, kad kava suteikia naudos ne tik mūsų organizmui, tačiau ir gali būti labai naudinga aplinkai. Kad taip ir būtų, reikia žinoti, kaip sumaniai panaudoti jos tirščius. Taigi, siūlome susipažinti su puikiomis išeitimis.

  • Yra daug kambarinių gėlių, daržo bei sodo augalų, kurie geriausiai auga tik rūgščiose dirvose. Tai – azalijos, mėlynos, lelijos, hortenzijos, morkos, ridikai ir kt. Taigi, jei tokių augalų yra ir jūsų namų erdvėje, dirvožemį būtinai papildykite kavos tirščiais – gėlės, krūmeliai bus tvirtesni, sodresni, vešlesni.

  • Tačiau verta pažymėti, kad kavos tirščiai tinka ne tik dirvožemio praturtinimui bei sodo augalų stiprinimui, bet ir gali būti naudojami kaip dekoravimo priemonė (tiesa, šiam tikslui prireiks nemažo jų kiekio). Tiesiog išbarstykite iš jų originalius ornamentus ir jie neabejotinai taps viena patrauklių jūsų sodo puošmenų.
  • Jei esate įsirengę komposto dėžę, tai žinokite, kad kavos tirščiai taip pat yra verti į ją patekti. Juose yra daug anglies bei azoto, tad sumaišyti su kitomis į komposto dėžę metamomis medžiagomis, sudarys puikų derinį.
  • Sraigės ir šliužai – su šiais nekviestais svečiais kovoja dažnas savo sodą ar daržą turintis žmogus. Tačiau bene geriausia naujiena ta, kad su jais galima kovoti visiškai natūraliomis, žmogaus sveikatai bei aplinkai nekenkiančiomis priemonėmis, pavyzdžiui, kavos tirščiais. Paberkite jų ten, kur mėgsta rinktis sraigės bei šliužai ir pamatysite, kad jie į jūsų valdas užsuks kur kas rečiau.

  • Ypač dažnai galima išgirsti sakant, kad kava jaunina bei tonizuoja, tad tie, kurie kasdien išgeria šio gėrimo bent po puodelį ar du, atitolina senatvinius procesus bei gali džiaugtis jaunatviškesne išvaizda. Tačiau verta pastebėti, kad jei siekiate atrodyti jaunatviškai, norite džiaugtis švytinčia ir skaisčia oda, tai kava gali būti dar naudingesnė nei manėte iki šiol. Dėmesį verta atkreipti į tai, kūno šveitikliai yra ideali priemonė – jie švelniai pašalina negyvas odos ląstelės, tad ji lengviau kvėpuoja, tampa skaistesnė, gaivesnė, švytinti; geriau pasisavina aliejus, kremus ar pienelius. Tačiau patys naudingiausi yra kūno šveitikliai, pagaminti iš natūralių medžiagų. Taigi, kavos tirščiai gali tapti idealiai tinkančiu komponentų naminio šveitiklio gamybai: nedidelį kiekį jų sumaišykite su alyvuogių ar migdolų aliejumi, praturtinkite keliais lašais mėgstamo eterinio aliejaus ir turėsite puikią, naudingą, o svarbiausia – ekologišką kūno priežiūros priemonę.
  • Jei dažnai savo šeimą lepinate ant grilio kepta mėsa, tai, ją marinuodami, naudokite ne tik mėgstamus prieskonius, bet ir kavos tirščius – dėl jų mėgausitės kur kas minkštesniais kepsniais.
  • Pelenų šalinimas iš židinio – tikrai ne pats maloniausias namų ruošos darbas. Tad, prieš jį atlikdami, įberkite į jį kavos tirščių – taip pelenus pašalinsite greičiau bei lengviau.

  • Gaminti mėgsta daugelis, tačiau riebalų šalinimas nuo keptuvių ar puodų, yra tikrai ne pats maloniausias užsiėmimas. Gera žinia ta, kad jį galima įveikti lengviau bei paprasčiau – tiesiog įberkite kavos tirščių.
  • Jei jūsų namuose yra tamsios medienos baldų, tai, laikui bėgant, kad ir kokie atsargūs bebūtumėte, ant jų atsiras įbrėžimų (arba tuo pasirūpins jūsų naminiai gyvūnėliai). Taigi, tokiais atvejais kavos tirščiai taip pat skuba į pagalbą – tiesiog įtrinkite jais įbrėžimus ir mediniai baldai atrodys tarsi nauji.
  • Nors stikliniai indai ar kiti daiktai atrodo labai gražiai, elegantiškai bei puošia kiekvieną erdvę, verta pastebėti, kad aštrios jų briaunos gali jus sužeisti. Taigi, jei pasitelksite gudrybę, kuriai tereikia tik šalto vandens ir kavos tirščių, suapvalinsite kraštus ir sumažinsite sužeidimo tikimybę. Tiesiog aštrų stiklinį indą pakiškite po šalto tekančio vandens sroves ir naudodami kempinėlę, trinkite kavos tirščius.

Nėra nieko geriau už produktus, kurie ne tik aromatingi, malonaus skonio, naudingi mūsų organizmui, bet ir teikia naudos aplinkos. Būtent tokia ir yra kava – malonus jos aromatas bei skonis leis patirti ne vieną žavią akimirką; jos naudingosios savybės turi teigiamą reikšmę mūsų sveikatai bei savijautai, o sumaniai panaudoti tirščiai suteiks įvairialypės naudos aplinkai.