Ką ir kaip kepti? 6 skanios idėjos grilio gerbėjams

Ką ir kaip kepti? 6 skanios idėjos grilio gerbėjams

Jau netrukus prasidės vasara, o tai reiškia, kad ne tik džiaugsimės ryškiomis gėlių spalvomis, saulės spinduliais, maloniai šiltais vakarais, bet ir gardžiomis grilio vakarienėmis. Labai tikime, kad mylimiausius savo receptus kartojate ne vienerius metus, tačiau visada pravartu galvoti ir apie tai, kokias naujienas galima išbandyti. Taigi, šį kartą siūlome net 6 skanias idėjas visiems grilio gerbėjams.

1. Agurkai

Kepti ant grilio tokias daržoves, kaip cukinijos, baklažanai ar paprikos, atrodo labai įprasta. Tačiau nereikėtų galvoti, kad vien tik jos gali tapti puikia grilio vakarienės dalimi – pasirodo, skaniu sprendimu gali tapti ir agurkai. Juos tereikia supjaustyti ketvirčiais, 15 minučių palaikyti marinate, pagamintame iš raudonojo vyno acto, alyvuogių aliejaus, maltų česnakų bei druskos ir iškepti. Tai puikus garnyras prie vištienos, žuvies, mėsos patiekalų.

2. Raudonieji svogūnai

Jei mėgstate žvėrienos, mėsos patiekalus, juos tikrai praturtins puikus garnyras – ant grilio kepti raudonieji svogūnai. Tiesiog supjaustykite juos skiltelėmis, užpilkite alyvuogių aliejumi bei mėgstamais prieskoniais (ypač puikiai tiks džiovintos daržovės ar prieskoninės žolelės), palaukite keliolika minučių ir kepkite trumpai (apie 5 minutes) ant grilio. Beje, šiuo būdu iškeptas daržoves galite valgyti ne tik kaip garnyrą prie mėsos, bet ir kaip pikantišką užkandį, puikiai derantį su duonos skrebučiu.

3. Bananai

Kas sakė, kad ant grilio gali būti kepamos tik daržovės ar mėsa? Nieko panašaus – jei jau organizuoti grilio vakarienę, tai ir desertas turi būti pagamintas tokiu pat būdu. Tad šiuo atveju puikiai tiks bananai, kuriuos nenuluptus ant grilio reikėtų kepti 8 – 10 minučių. Iškepusius bananus atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir užpilkite medumi, papuoškite migdolais arba graikiniais riešutais – nuostabus skonis garantuotas.

4. Dešros bei krevečių vėrinukai

Tik iš pirmo žvilgsnio gali pasirodo, kad dešra ir krevetės – du tarpusavyje nederantys pasirinkimai. Iš tiesų, būtent jie gali sudaryti puikų duetą, kuris, šokdamas ant grilio, padovanos skanią  vakarienę kiekvienam. Tiesiog verkite pakaitomis ant iešmelio chorizo dešros gabalėlius bei krevetes, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais bei kepkite, kol kompozicija įgaus gražiai rusvą spalvą.

5. Avokadai

Jeigu savo gyvenimo neįsivaizduojate be avokadų, tai žinokite, kad iš jo galite pasigaminti ne tik sveikų sumuštinių pusryčiams ar gardžių užtepėlių – išbandykite jį ir keptą. Tiesiog perpjaukite avokadus pusiau, išimkite kauliukus, pašlakstykite aliejumi, užberkite truputį druskos, pipirų bei kepkite vos 5 minutes. Baigus kepti, užberkite mėgstamų prieskoninių žolelių. Tobulo skonio užkandis garantuotas, prie jo derės duonos skrebučiai, pomidorai, baltas vynas, sūris, tortilijos.

6. Alyvuogės

Alyvuogės dažnai mėgstamos kaip lengvas užkandis prie įvairių gėrimų arba kaip tam tikrų patiekalų sudedamoji dalis, tačiau tik nedaugelis atkreipia dėmesį ir tai, kad jas galima kepti.

Saujelę jų sumaišykite su žiupsneliu smulkintų čiobrelių, rozmarinų bei česnakų, apšlakstykite aliejumi. Kepkite vienkartiniame folijos indelyje apie 7 minutes, dažnai pavartydami. Tiks prie duonos skrebučių, sūrio, daržovių, makaronų, vyno.

Kai tiek daug gardžių ir netikėtų idėjų, kurias galima pasitelkti gaminant vakarienę ant grilio, tai net ir laukti nesinori. O ir neverta, juk orai už lango yra puikūs jau dabar, tad nedelskite – mėgaukitės puikiu maistu.

Na, o pabaigai – dar kelios idėjos, kad maistas, gamintas ant grilio, būtų pats skaniausias:

  • nebijokite eksperimentuoti – prieskonius ir marinatus šiandien galime skaičiuoti dešimtimis, tad neapsiribokite įprastais pasirinkimais;
  • ant grilio kepta mėsa, paukštiena ar daržovės nebūtinai turi būti valgomos kaip pagrindinis patiekalais – iš jų galima pasigaminti gardžių salotų;
  • nepamirškite, kad pats skaniausias maistas yra tik tada, kai jis gaminamas geros nuotaikos. Tad šis komponentas tiesiog būtinas gardžiai grilio vakarienei.
SUPER AKCIJA !
Naujiena
3.144.42
Natūralu