Imbieriniai sausainiai – Receptas

Imbieriniai

Imbieriniai sausainiai

Kokios kalėdos ir šventės be imbierinių sausainių, todėl mes paruošėme pratestuotą receptą kuris veikia ir išeina tiesiog nuostabūs imbieriniai sausainiai.

Reikės:

Tešlai reikės:

Kaip paruošti:

  1. Sviestą , medų ir cukrų ištirpiname puodelyje ant mažos ugnies. Kai produktai išsilydo ir masė tampa vienalytė, beriame 50-80g Imbierinių sausainių prieskonių mišinio (kiekis pagal skonį, kuo daugiau tuo stipresnis aromatas ir skonis).
  2. Pašildytą masę supilame į dubenį ir leidžiame atvėsti.
  3. Į miltus beriame kepimo miltelius, įberiame šiek tiek druskos ir išmaišome.
  4. Kai medaus, sviesto ir prieskonių masė atvėsta – mušame vieną kiaušinį ir išsukame šakute ar šluotele. Po truputėlį beriame miltus ir nuolat maišome šaukštu, kad susiformuotų vientisa tešla. Jei tešla atrodo per šlapia – dar beriame miltų ir išmaišome. Tešlą pastatome kelioms valandoms į šaldytuvą.
  5. Kai tešla atvėsta, ją šiek tiek paminkome, kad ji taptų elastingesnė ir lengviau kočiotųsi.
  6. Pasiruošiame kepimui skardą, ištiesiame ją kepimo popieriumi.
  7. Imame gabalėlį tešlos, pasibarstome miltų ir iškočiojame lakštą iki 3-5 mm storio. Kuo plonesnė tešla – tuo trapesni sausainiai. Iš tešlos lakšto formelėmis išspaudžiame sausainius. Jei norėsite sausainius kabinti – nepamirškite išspausti ir mažos skylutės. Sausainius klojame į skardą ir kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje 10 minučių.
  8. Kai sausainiai atvėsta, galima dekoruoti paruoštu glaistu. Išspaudžiame pusės citrinos sultis. Į sultis beriame cukraus pudrą ir gerai maišome. Pudros beriame tiek, kol glaistas tampa pakankamai tirštas ir klampus. Paruoštu glajumi dekoruojame sausainius.