Moliūgai – ne tik Helouvynui, bet ir jūsų sveikatai

moliugai

Moliūgai – ne tik Helouvynui, bet ir jūsų sveikatai

Spalis jau skaičiuoja paskutines dienas, o tai reiškia, kad jau visai netrukus į kiekvienus namus pasibels linksma, spalvinga ir tuo pačiu šiek tiek bauginanti Helouvyno šventė, neįsivaizduojama be  vieno svarbiausių ir labiausiai dėmesį traukiančio atributo – išskaptuoto moliūgo. Vis dėlto, reikia pastebėti, kad ši intensyvios spalvos daržovė iš tiesų yra reikalinga siekiant pagyvinti šios šventės atmosferą, tačiau labiausiai ji reikalinga mūsų sveikatai. Pasidomėkite, kuo ji naudinga ir ką skanaus iš jos galima paruošti.

moliugai

  • Vienas dalykų, kuri aktualus visiems žmonėms, tai – klausimas, kaip išlikti jauniems. Bene daugiausiai žavi žinia apie tai, kad senėjimo procesu sustabdyti galima be  jokių nenatūralių, cheminių medžiagų, tiesiog valgant tam tikrus produktus.
  • Vėžys jau keletą metų yra įvardijamas, kaip viena didžiausių žmonijos rykščių, o tokio pobūdžio susirgimai kasmet pasiekia vis didesnius skaičius. Dėl šių priežasčių, turime ypač atsakingi formuoti savo mitybą ir pirmenybę teikti tiems produktams, kurie gali mus apsaugoti nuo vėžio. Moliūgas – tikai yra viena iš jų.
  • Maistinga, bet ne kaloringa. Ne paslaptis, kad visus žavi tokie produktai, kurie yra labai maistingi, turi daug vertingų medžiagų, tačiau tuo pat metu – ir mažai kalorijų. Moliūgas yra vienas iš jų: 100 g – tik 26 kcal, tačiau gausu maistinių skaidulų, vitamino A, C, magnio, geležies, kalio. Taigi, puikiai tinka tiems, kurie ruošiasi mesti svorį: nekaloringa, tačiau galite būti tiki, kad jūs organizmui netrūks svarbių medžiagų.
  • Ne paslaptis, kad atėjus rudeniui daugelis skundžiasi prasta nuotaika, nemiga, negebėjimu susitvarkyti su stresu. Tačiau tik nedaugelis supranta, kad kovoti su šiomis nemaloniomis problemomis padeda ne tik vaistai ar cheminiai preparatai – įveikti išvardintus negalavimus kuo puikiausiai padės, ko gero, bene pati masyviausia daržovė – moliūgas.
  • Jei turite virškinimo problemų, kuo dažniausia vartokite patiekalų, kurių viena sudedamoji dalis yra moliūgas. Jame esančios medžiagos skatina virškinimo procesus.
  • Ypač naudingos yra moliūgų sėklos. Tad, jei ieškoti savo sveikatai naudingo užkandžio, pats metas namuose turėti moliūgų sėklų atsargų. Tai – puikus baltymų šaltinis: 100 g moliūgų sėklų – net 30 g baltymų. Be to, jos turi unikalią savybę – vienintelės iš visų sėklų šarmina organizmą. Reikia pastebėti ir tai, jog moliūgų sėklos yra vienas iš tų produktų, kurio kokybė bėgant laikui tik gerėja.

moliugai

Drąsiai galima sakyti, kad moliūgas yra viena universaliausių daržovių, kadangi patiekalų, kuriuos galima ruošti iš jų, įvairovė, maloniai stebina. Be to, svarbu pasakyti, kad maisto gamybai tinka visos šios daržovės dalys. Iš moliūgų, cukraus, uogų ar vaisių, yra verdamos puikaus skonio uogienės; tuo tarpu sumaišius šią daržovės su kitomis bei prieskoniais, galima pasiruošti puikių pagardų, tinkančių prie mėsos ar paukštienos patiekalų. Iš moliūgų galite pasigaminti desertinių blynelių, puikiai tinkančių pusryčiams; ir pikantiškų sklindžių, pietums ar vakarienei. Ši daržovė taip pat gali praturtinti jūsų kepamą duoną, pyragus, bandeles, apkepus. Nepamirškite ir gamindami troškinius. Na, o apie sriubų, salotų bei mišrainių įvairovę nėra ką ir kalbėti – receptai skaičiuojami dešimtimis.

moliugai

Kaip matyti, moliūgą verta valgyti dėl daugybės priežasčių – jis labai naudingas jūsų sveikatai, tuo tarpu įtraukti šią daržovę į kasdienį racioną, taip pat nėra sunku – jie puikiai tinka įvairiausiems patiekalams gaminti. Taigi, artėjant Helouvynui nepamirškime ne tik pasipuošti namus moliūgai, bet ir kuo dažniau gaminti patiekalus iš jo.