Ryte jūsų oda švytės, jei žinosite, ką valgyti per vakarienę

Ryte jūsų oda švytės, jei žinosite, ką valgyti per vakarienę

Iš vakaro užvalgius tam tikrų produktų (tarkim, rūkytų gaminių, sūraus maisto), oda ryte atrodo prasčiau nei įprastai, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Nors miegas gražiai odai būtinas, ne mažiau svarbus ir maistas, todėl verta atkreipti dėmesį, ką valgyti vakare, kad ryte pabustumėte gražios, pabrėžia A. Unikauskas.

A. Unikausko teigimu, per vakarienę verta valgyti menkę – tuomet ryte oda atrodys tobulai.

„Nors dabar galbūt populiaresnė raudona žuvis, t. y. lašiša, baltos žuvies naudos nereikia nuvertinti. Menkėje didelė sieros, dalyvaujančios baltymų sintezėje, koncentracija. O odos kolagenas ir yra baltymas. Jis suteikia odai elastingumo ir stangrumo“, – pabrėžia A. Unikauskas.

Antras maisto produktas, skirtas tam, kad ryte nubustumėte gražesnės, yra linų sėmenys, sako medikas.

„Juose gausu fitoestrogenų, kurie padeda pašalinti smulkias raukšleles, išlyginti odos paviršių. O kur dar antioksidantai, skaidulos ir sveikieji riebalai, esantys linų sėmenyse“, – vardija A. Unikauskas.

Trečias produktas, priduria jis, – agurkai: „90 proc. agurkų sudaro vanduo. O elastingos odos be vandens nebūna. Be to, agurkuose beveik nėra kalorijų. Beje, agurko gumbeliuose yra silicio dioksido, kuris padeda išlaikyti vandenį ląstelėse bei sustiprina sausgysles, kremzles, plaukus ir nagus.“

Profesoriaus teigimu, agurkus, norint gražesnės odos, rekomenduojama valgyti tik šviežius. Taigi dienos norma – 200 g menkės, 20 g linų sėmenų, o agurkų galima valgyti, kiek telpa.